Merhaba

Merhaba. Bu blog, Sineteci, Amca Size Gazeteci Diyebilir miyim? kitabından yola çıkılarak oluşturuldu. Adı da oradan geliyor. Kitap hazırlandıktan sonra da “Türk sinemasında gazeteci figürü” araştırmamızı kapsayan başka filmlere de ulaştık. Yani, araştırma sürecek. Burada öncelikle, kitapta yer veremediğimiz filmleri aktarmayı amaçlıyoruz. Ama kitapla sınırlı değiliz. Türkiye sineması ve/veya gazetecilik konusunda da araştırma, inceleme, görüş ve yorumlara açığız. Hoşgeldiniz.

Sineteci'de

Reha Erdem'e Venedik'ten ödül Antalya'da En İyi Film Mavi Bisiklet Bir Zamanlar Anadolu'da En İyi 100'de Londra'nın galibi Sivas Yılın 'Genç Cadı'sı Begüm Akkaya Sadri Alışık Oyuncu Ödülleri Esme Madra'ya Güney Kore'den ödül

26 Nisan 2015 Pazar

10. Uluslararası İşçi Filmleri Festivali

10. Uluslararası İşçi Filmleri Festivali 2-10 Mayıs tarihlerinde yapılacak. İstanbul, Ankara, İzmir ve Diyarbakır'da eş zamanlı gerçekleştirilecek festivalde bu yıl, "İşimiz Gücümüz Yaşamak" teması ile toplam 75 film gösterilecek. Gösteriler ücretsiz olacak. Açılış gecesi, 2 Mayıs Cuma günü, saat 19.00'da Şişli Belediyesi Kent Kültür Merkezi'nde. Festivalin açılış filmi, sinemacıların sansür mücadelesini anlatan Yollara Düştük (Deniz Yeşil) belgeseli olacak. Festivalin 10. yılı nedeniyle İşçi Filmleri, Öteki "Sinemalar" isimli bir kitap yayınlanacak. Festival; Sine-Sen, Dev Sağlık-İş, Birleşik Metal-İş, Basın İş, Petrol-İş, Tek Gıda-İş, Kristal -İş, SES, TTB, Halkevleri, Sendika.Org ve ÇapulTV tarafından düzenleniyor. (festival.sendika.org)

 
51. Antalya Altın Portakal Film Festivali'nden Reyan Tuvi'nin Yeryüzü Aşkın Yüzü Oluncaya Dek belgeseline, 34. İstanbul Film Festivali'nde ise Ertuğrul Mavioğlu ve Çayan Demirel'in Bir Gerilla Belgeseli: Bakur belgeseline uygulanan sansür nedeniyle geri çekilme kararı alan Yollara Düştük, Eskişehir Film Festivali'nde de Eser İşletme Belgesi engeli nedeniyle yayınlanamayacak. (bianet.org)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder