Merhaba

Merhaba. Bu blog, Sineteci, Amca Size Gazeteci Diyebilir miyim? kitabından yola çıkılarak oluşturuldu. Adı da oradan geliyor. Kitap hazırlandıktan sonra da “Türk sinemasında gazeteci figürü” araştırmamızı kapsayan başka filmlere de ulaştık. Yani, araştırma sürecek. Burada öncelikle, kitapta yer veremediğimiz filmleri aktarmayı amaçlıyoruz. Ama kitapla sınırlı değiliz. Türkiye sineması ve/veya gazetecilik konusunda da araştırma, inceleme, görüş ve yorumlara açığız. Hoşgeldiniz.

Sineteci'de

Reha Erdem'e Venedik'ten ödül Antalya'da En İyi Film Mavi Bisiklet Bir Zamanlar Anadolu'da En İyi 100'de Londra'nın galibi Sivas Yılın 'Genç Cadı'sı Begüm Akkaya Sadri Alışık Oyuncu Ödülleri Esme Madra'ya Güney Kore'den ödül

30 Mayıs 2015 Cumartesi

15. Frankfurt Türk Film Festivali 2 Ekim'de

15. Frankfurt Türk Film Festivali, 2 - 9 Ekim tarihleri arasında yapılacak. Festivalde bu yıl ilk kez uzun metraj film yarışması yer alacak. Kültürlerarası Transfer Derneği tarafından düzenlenen festivalin uzun metraj yarışmasının Türkiye jürisi; oyuncu Yetkin Dikinciler, Nilüfer Açıkalın, Başak Sayan, yönetmen Ümit Ünal, sinema yazarı Ömür Gedik, öğretim üyesi Prof. Dr. Bülent Vardar, gazeteci Bedir Acar ve internet yazarı Caner Ural'dan oluşuyor. Jürinin ön değerlendirme sonuçları 30 Haziran'da açıklanacak. Uzun metraj Altın Elma Sinema Ödülleri şu dallarda verilecek: En İyi Film, En İyi Yönetmen, En İyi Senaryo, En İyi Görüntü Yönetmeni, En İyi Müzik, En İyi Erkek Oyuncu ve En İyi Kadın Oyuncu. Ayrıca İzleyici Ödülü de sunulacak. En İyi Film, 5 bin Euro para ödülü kazanacak. (turkfilmfestival.de)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder