Merhaba

Merhaba. Bu blog, Sineteci, Amca Size Gazeteci Diyebilir miyim? kitabından yola çıkılarak oluşturuldu. Adı da oradan geliyor. Kitap hazırlandıktan sonra da “Türk sinemasında gazeteci figürü” araştırmamızı kapsayan başka filmlere de ulaştık. Yani, araştırma sürecek. Burada öncelikle, kitapta yer veremediğimiz filmleri aktarmayı amaçlıyoruz. Ama kitapla sınırlı değiliz. Türkiye sineması ve/veya gazetecilik konusunda da araştırma, inceleme, görüş ve yorumlara açığız. Hoşgeldiniz.

Sineteci'de

Reha Erdem'e Venedik'ten ödül Antalya'da En İyi Film Mavi Bisiklet Bir Zamanlar Anadolu'da En İyi 100'de Londra'nın galibi Sivas Yılın 'Genç Cadı'sı Begüm Akkaya Sadri Alışık Oyuncu Ödülleri Esme Madra'ya Güney Kore'den ödül

25 Mayıs 2015 Pazartesi

Londra'nın galibi Sivas

20. Londra Türk Film Festivali'nde Golden Wings Dijital Dağıtım Ödülü'nü, Kaan Müjdeci'nin Sivas filmi kazandı. Yapılan açıklamada, yabancı jüri üyelerinin Sivas Kangal'ın bölgeye özel bir köpek olduğundan habersiz bulundukları ancak bunun sadece, istisnai vizyonu açısından önemli ve tavizsiz draması nedeniyle Kaan Müjdeci'ye takdirlerini artırdığı belirtildi. Açıklamada, köpek dovüşleri sırasında hiçbir hayvanın zarara uğramadığı konusunda yapımcılar tarafından ikna edilen jüri üyelerini, bu sahnelerin gerçekte olduğu gibi rahatsız edici ve şiddet içeren görüntülerle gerçekleştirildiği ve bu vahşi sporla erkek egemen seyirci kültürüyle tanıştırdığı kaydedildi. Ayrıca Doğan İzci'nin harika bir performans sergilediğine de işaret edildi. (ltff.co.uk)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder