Merhaba

Merhaba. Bu blog, Sineteci, Amca Size Gazeteci Diyebilir miyim? kitabından yola çıkılarak oluşturuldu. Adı da oradan geliyor. Kitap hazırlandıktan sonra da “Türk sinemasında gazeteci figürü” araştırmamızı kapsayan başka filmlere de ulaştık. Yani, araştırma sürecek. Burada öncelikle, kitapta yer veremediğimiz filmleri aktarmayı amaçlıyoruz. Ama kitapla sınırlı değiliz. Türkiye sineması ve/veya gazetecilik konusunda da araştırma, inceleme, görüş ve yorumlara açığız. Hoşgeldiniz.

Sineteci'de

Reha Erdem'e Venedik'ten ödül Antalya'da En İyi Film Mavi Bisiklet Bir Zamanlar Anadolu'da En İyi 100'de Londra'nın galibi Sivas Yılın 'Genç Cadı'sı Begüm Akkaya Sadri Alışık Oyuncu Ödülleri Esme Madra'ya Güney Kore'den ödül

20 Mayıs 2015 Çarşamba

Yılın "Genç Cadı"sı Begüm Akkaya

18. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali'nde Genç Cadı Ödülü, Nergis Hanım (Görkem Şarkan) filminde Bahar karakterini canlandıran Begüm Akkaya'ya verildi. Akkaya, ödülünü emekçi kadınlar adına aldığını söyledi. Ödül, töreni festivalin kapanışında Büyülüfener Kızılay Sineması'nda yapıldı. FIPRESCI Ödülü'ne ise İsrailli yönetmenler Ronit Elkabetz ve Shlomi Elkabetz'in Gett / İsrail Usulü Boşanma (2014) filmi değer bulundu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder