Merhaba

Merhaba. Bu blog, Sineteci, Amca Size Gazeteci Diyebilir miyim? kitabından yola çıkılarak oluşturuldu. Adı da oradan geliyor. Kitap hazırlandıktan sonra da “Türk sinemasında gazeteci figürü” araştırmamızı kapsayan başka filmlere de ulaştık. Yani, araştırma sürecek. Burada öncelikle, kitapta yer veremediğimiz filmleri aktarmayı amaçlıyoruz. Ama kitapla sınırlı değiliz. Türkiye sineması ve/veya gazetecilik konusunda da araştırma, inceleme, görüş ve yorumlara açığız. Hoşgeldiniz.

Sineteci'de

Reha Erdem'e Venedik'ten ödül Antalya'da En İyi Film Mavi Bisiklet Bir Zamanlar Anadolu'da En İyi 100'de Londra'nın galibi Sivas Yılın 'Genç Cadı'sı Begüm Akkaya Sadri Alışık Oyuncu Ödülleri Esme Madra'ya Güney Kore'den ödül

19 Temmuz 2015 Pazar

Mustang'a Ukrayna'dan iki ödül

6. Odessa Uluslararası Film Festivali'nde Deniz Gamze Ergüven'in Mustang filmi iki ödül aldı. İlk ödül, seyirci oylarıyla belirlendi ve Büyük Ödül (Grand Prix) Mustang'ın oldu. Filmin yönetmeni Deniz Gamze Ergüven de En İyi Yönetmen ödülüne layık görüldü. Ergüven'e Büyük Ödül nedeniyle 6 bin Euro, En İyi Yönetmen ödülü nedeniyle 2 bin Euro para ödülü ve Altın Dük (Golden Duke) heykelciği verildi.  15 Temmuz'da başlayan festival 23 Temmuz'da sona erecek. (oiff.com.ua) Filmin konusu şöyle: Türkiye'nin kuzeyindeki bir kasabada Lale (Güneş Şensoy) ve dört kız kardeşi okuldan eve dönerken, erkek arkadaşlarıyla oyun oynarlar. Ama bu oyun beklenmedik sonuçlara yol açan bir skandala dönüşür. Evleri artık bir hapishane olmuştur. Kızların evlenmesi için baskı başlar. Beş kardeşi zor bir mücadele beklemektedir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder