Merhaba

Merhaba. Bu blog, Sineteci, Amca Size Gazeteci Diyebilir miyim? kitabından yola çıkılarak oluşturuldu. Adı da oradan geliyor. Kitap hazırlandıktan sonra da “Türk sinemasında gazeteci figürü” araştırmamızı kapsayan başka filmlere de ulaştık. Yani, araştırma sürecek. Burada öncelikle, kitapta yer veremediğimiz filmleri aktarmayı amaçlıyoruz. Ama kitapla sınırlı değiliz. Türkiye sineması ve/veya gazetecilik konusunda da araştırma, inceleme, görüş ve yorumlara açığız. Hoşgeldiniz.

Sineteci'de

Reha Erdem'e Venedik'ten ödül Antalya'da En İyi Film Mavi Bisiklet Bir Zamanlar Anadolu'da En İyi 100'de Londra'nın galibi Sivas Yılın 'Genç Cadı'sı Begüm Akkaya Sadri Alışık Oyuncu Ödülleri Esme Madra'ya Güney Kore'den ödül

5 Mayıs 2015 Salı

Sadri Alışık Sinema Ödülleri

20. Sadri Alışık Sinema ve Tiyatro Oyuncu Ödülleri, Beşiktaş Mustafa Kemal Kültür Merkezi'nde yapılan törenle verildi. En Başarılı Kadın Oyuncu Ödülü'nü Deliha rolü ile Gupse Özay aldı. Özay, ödülüyle birlikte "Turist Ömer" selamı verdiği fotoğrafını Instagram hesabından paylaştı. En Başarılı Erkek Oyuncu Ödülü'ne İçimdeki Ses filmiyle Engin Günaydın layık görüldü. Sadri Alışık Sinema Oyuncu Ödülleri'ni kazananlar dallarına göre şunlar:
Müzikal ya da Komedi
Yılın En Başarılı Kadın Oyuncusu: Gubse Özay (Deliha)
Yılın En Başarılı Erkek Oyuncusu: Engin Günaydın (İçimdeki Ses)
Yardımcı Rolde Yılın En Başarılı Kadın Oyuncusu: Füsun Demirel (İçimdeki Ses)
Yardımcı Rolde Yılın En Başarılı Erkek Oyuncusu: Çağlar Çorumlu (Pek Yakında)
Dram
Yılın En Başarılı Kadın Oyuncusu: Nurgül Yeşilçay (Gece)
Yılın En Başarılı Erkek Oyuncusu: Serkan Keskin (İtirazım Var)
Yardımcı Rolde Yılın En Başarılı Kadın Oyuncusu: Vildan Atasever (Gece)
Yardımcı Rolde Yılın En Başarılı Erkek Oyuncusu: Settar Tanrıöğen (Nergis Hanım)
Özel Ödüller
Ayhan Işık Özel Ödülü: Engin Hepileri (Çalsın Sazlar, Yağmur Kıyamet Çiçeği)
Ekrem Bora Umut Veren Oyuncu Ödülü: Albina Özden, Ayris Alptekin, Begüm Akkaya,, Nazlı Bulum (Mavi Dalga) ve Doğan İzci (Sivas)
Seçici Kurul Üstün Performans Ödülü: Ayberk Pekcan, Demet Akbağ, Haluk Bilginer, Melisa Sözen, Nadir Sarıbacak, Nejat İşler, Serhat Mustafa Kılıç, Tamer Levent (Kış Uykusu)
Onur Ödülü: Selma Güneri, Yusuf Sezgin (sadrialisikodulleri.com)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder